Saturday, January 29, 2011

Karnival Karangkraf

 
karangkraf merupakan penerbit buku2,majalah, paper, yang terkemuka.. sape xkenal syarikat karangkraf ni..bermula dr bisnes percetakan di rumah, finally berjaya bukak syarikat yang besar..hampir semua majalah, buku, novel diterbitkan oleh syarikat nih. so, jom terjah aktiviti karnival yang diadakan..

lokasi: bangunan syarikat karangkraf seksyen 15
masa: 9am-7pm
tarikh: 28-30januari 2011

masa aku pegy nih dah almost 5petang..orang masih membanjiri karnival ni..cewah ayat nak skema je.
parking pon xsusah nak carik, kejap je dah leh parking, so xde lah tension sangat di situ.huhu


okey,meh aku cite dengan lebih lanjut..setiap department untuk majalah akan bukak booth..contoh nye booth majalah wanita, majalah keluarga, majalah remaja, maskulin, majalah laman, apartment, dapur, rasa, pastuh ade booth untuk paper sinar, booth untuk novel sahaja, banyak lah lagi..tak ingat.
kenape perlu pegy karnival ni? sebab time nih lah leh beli majalah dengan harga yang murah berbanding dekat kedai2 buku..tapi xde lah murah mane pon, dalam rm2 camtuh je kurang die..cuma kalau beli lebih rm30, leh dapat hadiah.and macam2 lagi promotion diorang.

                        booth-booth yang dibukak...nih half je baru
 
yang nih booth majalah keluarga..akak nih bersunggoh2 menjual nih  ;p
 hadiah2 untuk cabutan bertuah and kalau beli banyak dapat masuk cabutan ni ;)
 ade cabutan bertuah dapat pegy bercuti sambil jalan2 naik limo pjg ni.ala2 artis hollywood yaww =)
 yang malas nak jaga anak2, leh hantar diorang main kat sni..jangan lupa amik pulak. =p

disamping itu, ade gak diorang wat game untuk kanak2, pertandingan mewarna, muzikal chair..sambil2 itu ade pertandingan menyanyi dan macam2 lagi.
kalau korang lapar, leh makan dekat medan selera yang dibuka khas untuk pengunjung2..ade jual burger and banyak lagi makanan ringan..

 kanak2 yang masuk pertandingan mewarna topeng..kiut2 je topeng diorang. hihi
 sni medan selera..leh menjamu makanan enak2..tapi bayar sendiri eh. bukan free.


kepada peminat setia novel, time nih la korang leh dapat novel dengan harga murah dalam 50% less..haaa untung kan..punya lah banyak novel, sampai pening kepala nak pilih..xperlu berebut sebab banyak sangat stok nyer pon..hanya perlu spend masa je nak pilih buku2 yang terbaik..=)

 buku masakan ade 30% diskaun, ade buku makeup,kraftangan,etc

           timbunan novel2..banyak gilee =.="
 semua orang ghairah memilih buku novel baik lelaki mahupon pompuan..termasuk lah diriku ^.^


dah nak dekat kul 7 camtuh, krew2 karangkraf buat poco2 and aerobik dance, bersama2 dengan hero remaja..kewl.rase nak joget2 jugak..tapi malu membelengu diriku.hahaha so lepas dah pusing2 sampai lebam, kami pon beransur pulang.riak puas terpamer di wajah sebab dapat borong novel..tak tau bila leh habis baca memandangkan assignment dan kerja sekolah sangat banyak..takpe, cuti 4bulan nanti boleh bace puas2..hahaha. 

       krew2 dan adhock sedang khusyuk ber aerobik..tak tahan duh nak joget sama ;p
    para hero remaja yang kacak2 sedang beraerobik sama.berterabur masing2..haha
okey, saya tahu saya lagi cantik kalau make up macam dia.hahaha me with dewi remaja.19tahun. im old.T_T
  buku novel yang mengambil masa sejam untuk dipilih dan ditapis oleh kakak ku. ;p
         ini untuk encik hardroll..i hope you like it love.. xoxo


kira nya korang xterlambat lagi, sebab karnival nih last esok.kepada yang tak dapat pergi, takpe tahun depan ade lagi.jangan putus asa..

with love,
imelda xoxo

4 comments:

Mokha said...

Mel, kenape kat iklan karangkraft ni cakap yang karnival ni berlansung pada 29 Jan - 1 Feb 2011 (jumaat hingga isnin)? bukanke 1 Feb hari selasa?
lagi satu ko tulis yang karnival ni berlansung fron 28 Jan - 30 Jan 2011?
mane satu betul ni?
saya nak saman blog ni sbb bagi nformasi salah!
sentap tak???
huhuhu

Imeldot said...

hahaha..
dkat iklan nih je cakap camtuh..sebab aku dah search mmg diorg wat 3hari je..plus banner dekat depan gate karangkraf pon tulis sampai 30hb =)

shalala comel said...

buku skandal tu cam besttt~!! ngee~ lepas bc buku tu nnt story2..

Imeldot said...

eleh sha..nak pinjam cakap je lah..hahahaha ;D