Sunday, July 31, 2011

The Wheels, Subang Avenue

kepada dak2 skate kat luar nun, sekarang korang xyah nak berpanas lagi untuk memuja minat korang yang satu tu, sebab the wheels ada menyediakan  ruang berhawa dingin ala2 disco untuk aktiviti riadah seperti roller blade, dan rollerblade dan rollerblade.maaflah skateboard xde ye..;p

the wheels ni terletak di bangunan subang avenue bersebelahan dengan carefour di subang jaya..better parking bwh bangunan ni je sebab free dari korang parking kat carrefour sampai berjam2 nak carik parking(macam kes adk aku,padan muke ko).orang ramai sangke parking bwh subang avenue tuh kene bayar, padahal xpon..keh3

untuk pertama kalinya, aku jejak kn kaki kat sni, terus fall in love okey! lepas nih nak gi lagi..tapi sedey tgk orang sume skating laju2, aku je terhegeh2.nak ingat balik skill mase darjah 3 dulu? mmg tak ah kan..nasib xyah nak berpaut sangat (nada megah)

neway, dengan rm20 korang leh main selama 3jam (utk first time+membership kad) for the next time, just bayar rm15 je untuk 3jam.klu nak men satu hari rm25 xsilap.itupon kalau korang mampu la..2jam pon kaki aku dah xcecah tanah.sakit duh!! :'(

Kaunter tiket..the wheels tingkat 4 yer kawan2

 ruang meluncur
 rollerblade..ade yg jenis due roda depan dan belakang

 beratus2 lah rollerblade dlm ni..size kanak2 pon ade
so kalau kawan aku, si nor fakhry tuh nk men, jangan risau xde size yer ;p

 dancing in the moonlight.cewah

sambil kite skating, sambil tuh kite enjoy lagu2 ala disko yang kuat sampai ke jantung lah effect nye..best2 

 corner maut..bile nak corner je jatuh..tapi aku xjatuh yer.

 ade kiosk jual air,tapi nasi lemak takde yer. (kantoi dah mintak) ;p

ade ruang untuk duduk sepanjang2 ruang meluncur,
dan juga besi2 untuk newbie berpaut
leh duduk sambil minum air kat sni :')


 kat tengah tuh leh wat tiger show.eh silap, utk rehat2 pon boley,or tunjuk skill sorang2


 ade la cabaran skit, untuk yang dah terer,nak lompat ke tergolek ke pon bolehh

 muke lepas jatuh terduduk..gara2 mereka yang saje buat havoc.grrr! miow2 haha


 sumpah benci brek kat depan, lepas due jam main baru prasan ade skate brek belakang..arghh (tumbuk muka abg jaga kaunter tuh.dush2)
brek depan asek gesel ngn lantai and buat nak jatuh..so terpaksa menjerit manja time2 nk terjatuh..benci tau!  ;p

 mai ramai2 datang sini okey..

the wheels macam dalam video nih. ;))




p/s: kagum ade makcik pon men roller blade jgk tadi..so umur xmenjadi masalah ye, yang xpenah main pon, boleh je blaja..bile lagi kan..
AKHIR KATA,
SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT


Thanks readers,
Imelda xoxo

4 comments:

fiefa mohd ali said...

my friend pun ckp tmpt ni best!n puas hati main..tp msh blum punya kesempatan pegi sana..=)

Imeldot said...

heheheh must try!!

9M2BUN said...

aku x reti skating

Imeldot said...

blaja ler..hehehe budak2 pon main tau..stakat jatuh2 org wat bodo je.tuh yg best ;p