Thursday, December 23, 2010

Gold Coast Sepang @ Pantai Bagan Lalang


 Baru-baru ni aku dan keluarga ku mengidam sangat nak bercamping.. Semangat kami semakin meluap-luap umpama gunung berapi yang bakal meletus sebaik shj terlihat jualan khemah yang murah di carefour baru2 ini.so dengan pantas kami  sebat sebuah khemah yg sebenarnye xde lah murah mane pon.RM75 je..  =.="
okey la tuh nak dibuat pakai buang. (bajet orang kaya baru)


okey nak dijadikan cerita, di selangor ni tak ade lah banyak sangat port nak berkhemah. btul tak? so kitorang bercadang nak pegi ke pantai morib. 
"dekat je tuh, ala takkan sesat punye".kate aku kepada mak aku. 
(konon nya aku ni bajet profesional lah sangat jalan2 dlm malaysia,
lagipon prinsip aku, sesat2 pon,dalam malaysia je) ;p
so,kitorang pon ikot lah jalan dari bukit kemuning kemudian masuk banting.(jalan lama)


akhirnya sampai jugak tapi bayangkan selama sejam setengah baru sampai pantai morib dan memandangkan port di situ sangat tak menarik sebab dah banyak membangun macam padang mainan dekat sebelah umah aku, so kitorang pon bertekad (yang sbnarnye aku lagi byk bertekad nak drive) maka kami memilih untuk pegi ke pantai bagan lalang aka gold coast yang di gembar gemburkan itu.


 selama stgah jam mcm tuh, smpai lah dekat gold coast.rupa2nya abang aku yang baru tiba(naik kreta lain) ikot jalan highway ke KLIA je hanya memakan sejam suku dibandingkan dengan kami,2jam!!  so jangan lah contohi aksi ini ye..buang masa je!! GRRRR


okey2. biar aku terangkan pasal gold coast dulu.gold coast nih bukan lah dkat australia..tp dekat malaysia yer..jangan terkejut sebab kite pon ade pantai gold coast.haha tapi xsecantik mane pon.pantai gold coast ni membangun sebab govenment bina resort 5star yang sangat la umphhh..satu malam ade lah 700-800..gulp! gulp! memang xmampu lah..oleh sebab itu kami hanya mendirikan khemah menghadap pantai.lebih murah kan.hanya dengan rm75 je..ngeee ;p


kat area2 gold coast nih ade pasar ikan yang boleh tahan lah mahalnye..kalah pasar di shah alam T_T
so dinasihatkan jangan lah terpedaya dengan harga ikan itu, even fresh pon..tapi xde lah sampai bape ringgit beza kan dari harga biasa,mahal sangat!! lagipon pantai depan tuh je.xperlukan minyak pon nak hantar2 ikan tuh ke pasar.grrr marah ni


kat situ jugak ade kemudahan macam surau,tandas,gerai2 makanan, dan sangat lah sesuai untuk yang minat berkhemah dan memancing..best2 di samping itu leh tengok anak2, adik, bapak2 sedang main layang2..best oh! yang penting sekali..pantai tuh boleh mandi yer kawan2.tak macam pantai depan uitm dungun,harap je pantai tapi xleh mandi.huh! 

disini ada sertakan beberapa gambar untuk gambaran kepada korang yang xpenah datang..dinasihatkan datang yer, leh lah nak promote kat orang luar,blagak skit kat malaysia pon ade gold coast.cewah




               haa yang tuh lah pondok mahal. (panggilan baru)



 
                    Khemah pakai buang.RM75 je..(6men tent)




   Ayam bbq yang lazat..memang pergh!! speechless oh  >.<





scene yang tenang, bunyi ombak, matahari terbenam.PERFECT!




        jom datang ramai2.  (iklan cuti2 malaysia jap)teehee ;p

1 comment:

9w2bun said...

heheh.. menarik.. aku nk gak cube!!!!