Saturday, December 25, 2010

karnival UPIN IPIN


Karnival upin ipin
bertempat di Shah alam convention center  (berhadapan dengan sacc mall)
jam 10pg-8mlm
dari 24dis-28dis


Sape minat upin ipin??haa nih ade sikit info untuk korang2. At first aku tak tahu pon pasal karnival nih.ni pon encik hardroll yang bagitau suruh bawak anak2 sedara aku kesana..sebab diorang mmg suke katun upin ipin ini termasuk lah auntie diorg ni.teehee  
terima kasih encik hardroll =)
Actually banyak yang dah kami ketinggalan sebab at first day diorg ade wat perasmian dan perarakan maskot2 dlm upin ipin termasuk lah mei-mei, mael dan lain2.


 
                                          Maskot upin ipin (google je)


mase kitorg datang tuh dah second day(hari ni lah) and sampai dalam 3.30ptg..panas yang amat.parking sangat penuh okey,terpaksa parking dkat sacc mall...xpe lg murah sebab kalau parking dekat convention center tuh rm5 per entry.untuk yang nak duk berjam2 tuh boleh la..but kitorg sekejap je.round2 sampai muntah then balik.


okey mase sampai tuh terus masuk dlm bangunan sebab tak tahan panas sangat even banyak makanan enak2 dijual di luar,semua kulupakan sebab tak sanggup lah nak duk bawah matahari terik, sun burn nnt..hua hua hua gedikk sangat kan
masuk aje dalam bangunan akan ade lah pameran kuceng2 parsi, kuceng america, kuceng kemek, and banyak lagi semuanya dianjurkan oleh prodiet makanan kuceng tuh..xdapat lah den nak tangkap gambar depa sebab terlalu sesak kan..sampai nak bernapas pon susah.bawak anak buah lagi..lemas oh!


lepas tuh pantas-pantas tengok barang2 yang dijual.memang aim nak beli produk upin ipin je untuk anak2 buah terchenta ni.  
harga mmg berpatutan
saya sangat suke yer dgn plush toy upin ipin tapi satu rm30 and kalau beli due,rm50..boleh tahan lah.but benda lain murah2 gak,ade jual koleksi beg skolah, pencil box, tumbler, pelampung, belon, and macam2 lagi..harga dalam 30 kebawah..



                 Upin ipin plush toy..cute sangat okey!



Lepas dah puas belek2 barang2 tuh ( tak beli pon), kitorg masuk lah dalam ballroom tuh, ade lah budak yang jadi suara latar upin ipin..and dia adalah sorang pompuan yer..name die  asyiela putri. suara die mmg cute mcm dlm katun tuh la..memangg diorang xde edit2 dah suara budak tuh. original punyer.asek cakap betul3  je tadi..mesti penat kan dia..tp nk wat camne, artis kan..lagipon dibayar..sape taknak.;D


kat dalam ballroom tuh ade macam2 barang lagi,mostly diorang jual chocolate yang siap ade edible image upin ipin..this choc agak mahal lah..maybe cost of print gambar tuh kot..but choc itu sangat biase and plain okey.
rm4 per pcs untuk yang small.. and untuk yang bsar sket ala2 lolipop rm12 per pcs..so mcm tidak berbaloi je sebab nanti msuk dlm perot jugak kan? (padahal aku pon beli jgk..siap beli 3 lg..demi anak sedara T_T)



                     haa chocolate2 nih la yang dijual disitu yer ;))



then pusing2 lagi sampai pening2 and nak muntah, baru kitorg kuar balik.bila dah kuar tuh aku sambar lah patong plastik belon yang tiup2 sampai kembong tuh.rm 9 je per pcs.aku beli dua.sebab anak sdara aku due org..kang berebot lak,xpasal2 je ade pertumpahan darah nanti.


Patong belon upin ipin yang dibeli oleh auntie mereka yang vogue ;))



Untuk sape2 yang ade anak and suka sangat pada katun upin ipin nih leh lah bawak diorang jalan2 kat situ sambil2 cuci mata and shopping barang2 sekolah skali.korang leh jgk join club upin ipin siap leh dapat goodie bag tuh..kalau nak tgkap gmbar dengan upin ipin nyer maskot pon ade.rm10 je.kene tgu time photoshoot lah..isi borang je dekat kaunter dia. so far budak2 mesti seronok punya sebab banyak mainan2 dijual and ibubapa pasti menangis nak memenuhi kehendak anak masing2. T_T



      My beloved niece..suke tak korang?cakap sukerr cepatttt



sekian.




2 comments:

Anonymous said...

mekasih mel.
susah je belikan patung upin ipin..
lalalala~
haha..
=nono=

Imeldot said...

sama2 nono..nak patong,ambik lah kat umah ni..LOL ;D