Sunday, July 24, 2011

Uptown Danau Kota

malam semalam gigih aku dengan akak dan adik aku gi uptown danau kota kat setapak KL.even xtau jalan,dgn budi baik GPS, finally kitorg berjaya sampai..(sedih kene tol due kali, patotnye skali je,GPS nye pasal) Actually abg ipar aku berniaga steambot kat sini, disebabkan akak aku asyik cerita betapa meriah dan murahnya uptown sni,maka hatiku membuak2 untuk jejak kan kaki ke sni.hoho

Masa kitorg sampai tuh dah around 12tgh malam..happening seh uptown sini..and lagi besar.due kali round jugak lah..sampai kaki xjejak tanah dah rasenya.haha maklum lah,first time sampai sni kan,so batak sikit..masa kitorg balik pon dah nak kul 4pagi dah..jalan pon lenggang je.best2,leh drift bagai.so, jom usha ape yang ade kat uptown sni..wink2

 time baru2 bukak..lenggang lagi

 orang ramai dihiburkan dengan nyanyian pakcik n makcik kurang upaya kat tgh tu..

 pelbagai barangan murah2 dijual, khidmat urut kaki pon ade. korang leh letak mak korang selama 3jam kat situ, and korang leh gi jalan2 tanpa perlu risau mak korang ajak balik cpt sbb sakit kaki =)

view uptown danau kota,setapak

 perfumes 

 pack gile kan..kene pandai menyelit..terus xkesah bau ketiak asalkan dapat shopping dan cuci mata :')

 jalan sesak..tapi abg RELA kawal keadaan =)

 ade jugak karaoke..suara pon sedap2 yang nyanyi..mampu ke suara sumbang nak nyanyi depan orang ramai?silap2 kene humban dalam longkang.teehee

 mostly baju rm10 and xleh kurang dah..so sad.. 



aku belikan adk aku jam gshock nih sebab die nak sangat..harga pon xleh kurang.menci..rm 25 je ;p


tshirt2 cartoon macam atas nih RM10 je..comel gila.. >.<
sempat rembat 2helai. (spongebob kaler kuning and angry bird)

by the way..beg,baju dan lain2 adalah sangat murah disini berbanding uptown tempat lain, cth nye macam kat uptown shah alam.so berbaloi lah korang datang jauh2 pon,dapat borong macam2 barang murah.hee sekian.

p/s: source gambar dari google shj,sbb hpku habis batry smlm.sob3


thanks readers,
Imelda xoxo


13 comments:

amna said...

assalam :)
saya masih belum berkesempatan sampai ke uptown. lebih kurang downtown kan? ke lagi best???
p/s:t-shirt t tu semua comel2 belako~

Imeldot said...

salam..xpenah lg pegy downtown..tapi konsep same je..so far,this place besar jgk la..penat jalan je.banyak barang2 best dan murah,must go! =)

Muhammad Faeiz said...

baju spongebon tu mnarik!!!!!

Muhammad Faeiz said...

baju bobspan kuning tu mnarik!!! buy me 1..hahaha

Mila Ahmad said...

downtown cheras lagi besar rasenyer..tp harga xtau mahal ke x?tapi uptown danau kota memg terbaik lenguh kaki berjalan..

Imeldot said...

hee nk gi downtown cheras pulak lah..

kechik: utk ko mmg seswai sangat~woot2

Fara Khamis said...

aik.. kechik ada blog ke?

mel: love at the 2st sight

Imeldot said...

fara..2st sight?xphm dodol..haha

amna said...

insyaAllah, akan sampai nnti.. kalau tgk barang2 yg dijual lebih kurang sama je :)

Thepeoplechoice said...

imeldot jom kua gi danau skali :P

Mell Eusof said...

hahahha jom2 ;)

Thepeoplechoice said...

jom !! bile ? hehe

Anonymous said...

mell email sy nombo tepon awk. kite g dating kt danau malam mgu jom :P