Wednesday, December 15, 2010

Bahaya Nescafe 3in1


  Homaigodd..takotnye lepas bace info ni.tambah2 lagi bile encik hardroll pon suke sgt minum nescafe, lagi lah seriau membace nye..dari blog seseorang, saya telah mencurik info nih.cewah..sharing is caring okey.jgn marah haa..berikut adalah info yg diperolehi (bace dgn nada baca berita di kaca tv)

Nescafe 3in1 merosakkan jantung dan buah pinggang.

Haa kan dah ckp,jangan minum nescafe banyak2 kerana cafein memudaratkan kesihatan..
klau xcaye,cuba tgk tanda2 awal yg bakal korang terima bila dh minum nescafe.so tepuk dada tanya selera,kene berhenti atau tidak dari sekarang?anda yang menetukannye.igatlah org tersyang ;)

tanda2 awal:
Kerap berdebar tidak menentu masa. Kadang-kadang waktu membaca tiba-tiba jantung / dada berdebar dengan laju.

1. Bila jantung berdebar ini berlaku, ia akan diikuti dengan dahi berpeluh 

2. Beliau juga kerap merasakan kesakitan pada dadanya. 

3. Sering mencungap dan kadang-kadang kala sewaktu sembahyang pun mencungap. 

4. Semakin tidak tahan atau alah dengan panas terik matahari dan jikalau kena panas, badannya akan banyak berpeluh dan tidak selesa.

5. Jikalau tahun lepas, kekerapan simptom-simptom di atas agak jarang namun kebelakangan ini, kekerapan kejadian semakin kerap sehingga satu kali serangan dalam setiap 2/3 hari. 

6. Tapak tangan semakin basah.

Punca masalah diatas adalah gara2 minum Nescafe 3in1.Nescafe adalah tidak baik dan merosak buah pinggang manakala krimer yang terdapat di dalam campuran ini sangat merosak jantung. Krimer ini bukan diperbuat dari susu tetapi adalah dibuat dari kelapa sawit (non dairy creamer)'

so,bila agak2 korang dah insaf and taubat xnk wat lagi dah.korang leh follow cara2 berikut utk mendapatkan jantung yang sihat dan membaik pulih keadaan jantung anda.cewah mcm iklan jantung lak kan..korang mesti..

1. Elakkan dari meminum Nescafe yang merosak buah pinggang dan elakkan sama sekali apa jua jenis krimer yang dibuat dari selain susu (non dairy creamer)

2. Elakkan dari mengambil coffee mate kerana ia adalah non dairy creamer.

3. Elakkan makan ais krim kerana mengandungi krimer yang tinggi. 

4. Elakkan susu pekat manis yang mengandungi krimer dari selain susu.

5. Elakkan memakan sebarang makanan yang mengandungi margarine.

6. Elakkan memakan burger, naget, kentang goreng, potato chip dan segala yang sewaktu dengannya.

7. Elakkan mandi selepas makan.

8. Amalkan amalan: Ambil segenggam kacang hijau, rendam dalam air kira-kira 10 minit,selepas itu rebus asal masak dan bukan rebus sehingga pecah tanpa membubuh garam. Selepas itu buang air rebusan dan makanlah kacang hijau ini dan amalkan amalan ini setiap hari. 

9. Boleh beli jintan hitam dan makan setiap hari atau pun belilah yang sudah siap diproses atas nama habbatussauda 

10. Amalkan makan sayuran pahit seperti kailan, peria, pegaga, daun ubi, pucuk betik, ulam-ulam dsbnya. 

11.Kurangkan makan nasi lemak terutama sekali nasi lemak di kedai kerana mereka mencampurkan minyak masak kepada
nasi lemak agar nasi lemak ini kelihatan cantik berderai dan tidak melekat.

Kepada yang mulai menghadapi masalah dengan jantungnya atau yang sudah lama bermasalah jantung, bolehlah mengamalkan amalan di atas. dan kepada encik hardroll, amaran keras dari saya..no more nescafe after this! okey.sekian terima kasih.


p/s: terima kasih di atas info2 di atas.
korang pon boleh nk layari website tuan punye blog iaitu cik sukasenyum


4 comments:

Mrs. Cuppycake said...

Wah!!! Sangat baru info ni...Thanks Imeldot sudi share..:)

latest post>> http://hanihilman.blogspot.com/2010/12/gambar-dengan-kata-kunci-sayang.html

Imeldot said...

ur welcome dear..=)

shalala cute sgt said...

mel.. camne klu situasi
hati berdebar-debar..

jantung berdegup kencang..

lagi kencang dr enjin ferari...

n tangan berpeluh

bile tgk abg hensem??

Imeldot said...

tuh namenye sindrom gatal nak menikah..awww ! ;p